2021. október 18-21. – Halloween-i hét

Halloween-i hét

 

 

 

Október 18. és 21-e között, intézményünk diákönkormányzata a délutános munkaközösséggel együtt sikeres projektet bonyolított le, Halloween-i hét címmel.

A hét első napján a projektnyitó keretében megismerkedtünk az ünnepkörrel és a hét eseményeivel. Közösen megnéztünk egy kis filmet, illetve egy vidám kis dalocskát is meghallgattunk, megtanultunk. Majd másnap alkotásra buzdítottuk diákjainkat, melynek eredményeképpen csodálatos munkák születtek.

Szerdán interaktív feladatokat oldottunk meg, amellyel az eddig megszerzett ismereteinket tudtuk elmélyíteni játékos formában. Eközben a diákönkormányzat tagjai és az őket segítő pedagógusok berendezték az iskola előterében a varázslatos kiállítást, amely a gyermekek munkáiból született.

Csütörtökön volt talán a hét legmókásabb és legizgalmasabb napja. Amikor is az osztályok egy-egy főt beöltöztettek valamilyen rémisztő jelmezbe, (de olyan osztály is volt, ahol mindenki álruhát öltött), majd a független zsűri, illetve iskolánk tanulói és nevelői előtt bemutatkozhattak a Halloween-i szörnyek. Természetesen a legjobb és legötletesebb jelmezeket díjaztuk is, még különdíjat is adott a zsűri.

Eztán a kis művészek is jutalomban részesültek, akik munkájukkal hozzájárultak kiállításunk sokszínűségéhez.

Majd kora este kihelyeztük iskolánk elé a faragott Halloween-i tököket, amelyeket a gyermekekkel közösen készítettünk. Meggyújtottuk a mécseseket, ezzel biztosan elijesztve az összes rossz szellemet.

Ezúton szeretném megköszönni minden segítőnek a munkáját, aki munkájával hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekek jól érezhessék magukat ezen a héten!

Szerintem nagyszerű hetet zártunk, ezzel is színesebbé téve intézményünk tanulóinak életét.

 

Köszönettel:

Asztalos Szilvia

DÖK patronáló tanár

 

 

Bejegyzés megosztása:

Kapcsolódó bejegyzések

Tapasztalatcsere kirándulás

2024.05.03-án intézményünk EÁI munkaközössége tapasztalatszerző látogatást tett az ózdi Csillagfürt EGYMI-be, ahol betekintést nyerhettünk egy hozzánk hasonló intézmény mindennapjaiba. Hasznos

Tovább olvasom

Halloween projekt

2023 Október 14. és 27-e között, intézményünk kollégiumi munkaközössége és diákönkormányzata együtt sikeres projektet bonyolított le, Halloween-i hét címmel. A

Tovább olvasom

Állatok világnapja

Az állatok világnapját október 4-én ünnepeljük. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. Az intézmény hagyománya

Tovább olvasom